Gooise Schaakvereniging

Open Goois Schaakkampioenschap geregeerd door de jeugd

Jimmy Geboers uit Lommel (België) wint het Goois Rapid Schaaktoernooi in Blaricum.

Afgelopen zaterdag 23 oktober werd hard gestreden om het rapid-schaakkampioenschap van het Gooi die georganiseerd werd door De Gooise Schaakvereniging uit Huizen en Schaakvereniging Het Dikke Torentjes uit Eemnes.

Na een succesvolle eerste editie in 2019 was het toernooi deze keer in De Blaercom in Blaricum. Bijzonder was deze keer, dat meer dan de helft van de deelnemers onder de 20 jaar was! In 2019 was de nederlands kampioen voor de jeugd tot en met 10 jaar aanwezig (Ansh Jakhari). Dit jaar was Daniël Nijhuis aanwezig, en hij is de huidige kampioen in die leeftijdsklasse.

In 3 poules konden de spelers hun krachten meten. De A-poule was het sterkst bezet, daarna poule B en C. Er waren kleine geldprijsjes maar de sterkste speler die in het Gooi woont (en randgemeentes) mocht na afloop de wisseltrofee “De Gooische Moordenaar” mee naar huis nemen. Een prachtig kunstwerk gemaakt door wijlen Danny Tupang gebaseerd op de Gooische Stroomtram van weleer die begin 20e eeuw denderend door het Gooi maar liefst 117 levens heeft geëist. Huizer Henk van der Poel was in 2019 de winnaar en was er deze keer niet bij.

In de C-poule won de jonge Mehmet Keskin (11) met 5,5 uit 7 gevolgd door Nils Platenburg en Joel Groenewoud; beiden met 5 punten (bij gelijke stand telt het onderling resultaat mee). Lange tijd stond de jonge Thera Woldhuis aan kop maar zij werd uiteindelijk 4e in deze poule.

De B-poule werd een strijd tussen 2 gooise routiniers die beslist werd door Patrick Kreuning met 5 uit 7. Cees Jan den Haan werd 2e met 4,5 punt gevolgd door Marc Norden met eveneens 4,5 punt.

In poule A lieten jeugdtalenten Marnik Woldhuis en Daniel Nijhuis zich gelden en moesten sterke oudere schakers het onderspit delven. De ervaren Jimmy Geboers uit Lommel (België) werd de winnaar met 6 punten uit 7 wedstrijden en Daniël Nijhuis werd 2e met maar een half punt minder. Erik Fanin werd 3e. Omdat Daniël uit Hilversum komt was de wisseltrofee voor hem.

(rechts Jimmy Geboers, midden Erik Fanin, links Daniël Nijhuis)

In de 3 poules was het mooie mix van (huis)schakers, sterke clubspelers, jonge talenten en oudere routiniers die elkaar de loef wilden afsteken.

Een geweldig leuk en prachtig toernooi was het, waarin ook vele schaakverenigingen deelnamen. We kijken alweer uit naar de 3e editie in oktober 2022!

De Blaercom

HOOFDPRIJS - De Gooische Stoomtram
I am King