Gooise Schaakvereniging

Schaken om de Gooise Moordenaar - 3e Editie

Gooise Schaakvereniging blikt terug op vlekkeloze derde Open Goois Schaakkampioenschap

In Dorpshuis Blaercom streden 45 schakers op zaterdag 1 oktober 2022 om het Open Goois Schaakkampioenschap van De Gooise Schaakvereniging uit Huizen en Schaakvereniging Het Dikke Torentje uit Eemnes.

“Een zeer geslaagd toernooi dat vlekkeloos verliep”, aldus de organisatie. De groep spelers bestond uit een “prachtige mix” van jong en oud, van huisschaker tot internationaal schaakmeester.

De spelers konden hun krachten meten in drie poules. De A-poule was het sterkst bezet, daarna poule B en C.

Milan Koning won in de C-poule met 6 punten uit 7 wedstrijden, gevolgd door Gustav ten Kate met 5,5 punt.

Op de gedeelde derde plek eindigden Han Berends en Thera Woldhuis. Beiden met 5 punten, maar door het onderlinge resultaat ging Han uiteindelijk met het geldprijsje naar huis.

De B-poule werd beslist door Marijn Jansen, ook met 6 uit 7. De tweede plek was voor Thomas Roest en het jeugdtalent Marnik Woldhuis met 5 uit 7. Door het onderling resultaat werd Thomas tweede en Marnik derde.

In poule A had Tim Grutter van SGA uit Amersfoort de touwtjes stevig in handen en was de winnaar met 7 punten uit 7 wedstrijden. Zijn moeilijkste partij was tegen het jeugdtalent Daniel Nijhuis, waarbij de tijdsdruk beslissend werd en Daniel verloor.

De tweede plaats was voor Henk van der Poel uit Huizen met 6 punten. Hij mocht na afloop de wisseltrofee ‘De Gooische Moordenaar’ mee naar huis nemen, net als na de eerste editie in 2019.

De derde plek van poule A werd een strijd tussen Bram van Harten en Willem Slikker met ieder 4,5 punt. Het onderling resultaat telde en de derde prijs was voor Bram.

 

De Blaercom

HOOFDPRIJS - De Gooische Stoomtram
I am King