Gooise Schaakvereniging

Wanneer kan je inschrijven op de vereniging?

Bij ons kun je het hele jaar door inschrijven en starten met schaken. Dankzij onze aangepaste lesmethode kan iedereen op eigen tempo en niveau nieuwe schaaktechnieken aanleren. Het schaakseizoen zelf is wel opgedeeld in 2 delen, het eerste deel start in september en het tweede deel start na de voorjaarsvakantie.

 

Vanaf welke leeftijd kun je aanmelden op de club?

We hanteren geen expliciete leeftijdsgrens, maar raden aan vanaf 8 jaar (groep 5). Is jouw kind jonger, maar nu al helemaal gepassioneerd door het prachtige schaakspel? Loop dan zeker ook eens binnen! We hebben aangepast lesmateriaal voor de allerjongste kinderen en iedereen is welkom om gratis een aantal trainingen mee te doen op proef.

 

Hoeveel kost een lidmaatschap?

De contributie bedraagt 110 euro voor een volledig seizoen (september t/m juli) en eenmalig 10 euro administratiekosten bij de eerste aanmelding. Hierin zitten de kosten voor de werkboekjes, SGS-lidmaatschap (=regionale schaakbond) en andere kosten verwerkt. Schrijf je later in het seizoen in, dan wordt de contributie herrekend.

 

Welke lesmethode hanteren jullie?

Voor onze jeugdopleiding gebruiken wij in de basis de Stappenmethode van Rob Brunia aanbevolen door de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaakbond). Daaromheen hebben we een eigen lessysteem opgezet met als doelstelling zoveel mogelijk individuele aandacht te kunnen geven aan ieder lid, en daarnaast de jeugdspelers op hun eigen niveau en tempo de lesstof eigen te laten maken. Inzet wordt bij ons beloond met munten (wie hard z’n best doet en veel oefent wordt daarvoor extra beloond). 2x per jaar kunnen de munten omgeruild worden voor een mooie prijs.

 

Kunnen ouders tijdens de jeugdtraining aanwezig zijn?

Ouders kunnen tijdens de jeugdtraining in de zaal aanwezig blijven. Wel vragen we om niet te interfereren met de schaakactiviteit zelf.

 

Nemen jullie deel aan de externe competitie?

We nemen deel aan de regionale externe jeugdcompetitie van de SGS-schaakbond met een team in de D-categorie en een team in de C-categorie. Onze jeugdspelers kunnen zich opgeven voor een team vanaf Stap 2, en daarbij heb je de keuze tussen vaste teamspeler of reservespeler.

 

Organiseren jullie het Schoolschaaktoernooi?

Elk jaar organiseren wij het Schoolschaaktoernooi in Huizen voor de basisscholen. N.a.v. dit toernooi organiseren wij ook enkele weken lang gratis Schoolschaaktraining. Alle specifieke informatie over het Schoolschaaktoernooi wordt via de school meegedeeld.
Dagelijkse Schaakpuzzel
Chesstempo